L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Spannende avond in Noordwijk

Geplaatst op  9 januari 2018   in   Philidor 6   door  

Terwijl op de club werd gestreden om het snelschaakkampioenschap, toog een aantal van zes schakers in twee auto’s en op een fiets naar Noordwijk om de uitwedstrijd van Philidor 6 tegen Daniel Noteboom 2 te verspelen.
In een gezellig volle zaal vlakbij de boulevard werden circa 20 uur de klokken ingedrukt.

Zowel Hans als Wim wisten hun partij vlot te winnen. De tegenstander van Wim speelde de Aljechin opening, maar vergat daarbij dat het de bedoeling is de opgeschoven pion van wit aan te vallen en uit de weg te ruimen. In plaats daarvan liet hij deze pion naar de overkant van het bord lopen waar deze op een fatale manier dreigde te promoveren. Jan accepteerde niet veel later een remise aanbod in een stelling waar verder ‘niets meer in zat’.

0,5-2,5 tussenstand, kat in het bakkie? Nou nee, er volgden namelijk twee verliespartijen. Peter was iets te gretig in het veroveren van enkele pionnen. De tegenstoot leidde tot een koningsaanval met veel penningen en allerlei andere enge zaken. De schade na het opstijgen van de rook bleek nog redelijk mee te vallen, slechts een kleine achterstand in materiaal. Desalniettemin voldoende om de winst aan de tegenstander te schenken. Piets tegenstander speelde werkelijk oerdegelijk. In een partij uit een stuk werden bij hem langzaamaan de duimschroeven steeds verder aangedraaid. Normaalgesproken is Piet altijd goed voor een verrassende tactische uitval, maar bij deze man kreeg zelfs hij daarvoor niet de kans: 2,5-2,5.

Toen werden alle ogen gericht op de teamleider. Henk had in een verder gelijk opgaande partij aan het eind toch een pionnetje op zijn tegenstander weten buit te maken. Maar om in een toreneindspel met vijf tegen vier pionnen op beide flanken de winst te vinden bleek uiteindelijk te lastig. De tot op vervelendst toe aangeboden remise voorstellen van zijn tegenstander werden uiteindelijk daarom toch maar geaccepteerd.

Door de uitslag van 3-3 staat Philidor 6 niet meer bovenaan in de klasse 4B. Deze positie is nu overgenomen door het zestal van Bodegraven 2.

 

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Recente reacties

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees