Spannende avond in Noordwijk

      Geen reacties op Spannende avond in Noordwijk

Terwijl op de club werd gestreden om het snelschaakkampioenschap, toog een aantal van zes schakers in twee auto’s en op een fiets naar Noordwijk om de uitwedstrijd van Philidor 6 tegen Daniel Noteboom 2 te verspelen.
In een gezellig volle zaal vlakbij de boulevard werden circa 20 uur de klokken ingedrukt.

Zowel Hans als Wim wisten hun partij vlot te winnen. De tegenstander van Wim speelde de Aljechin opening, maar vergat daarbij dat het de bedoeling is de opgeschoven pion van wit aan te vallen en uit de weg te ruimen. In plaats daarvan liet hij deze pion naar de overkant van het bord lopen waar deze op een fatale manier dreigde te promoveren. Jan accepteerde niet veel later een remise aanbod in een stelling waar verder ‘niets meer in zat’.

0,5-2,5 tussenstand, kat in het bakkie? Nou nee, er volgden namelijk twee verliespartijen. Peter was iets te gretig in het veroveren van enkele pionnen. De tegenstoot leidde tot een koningsaanval met veel penningen en allerlei andere enge zaken. De schade na het opstijgen van de rook bleek nog redelijk mee te vallen, slechts een kleine achterstand in materiaal. Desalniettemin voldoende om de winst aan de tegenstander te schenken. Piets tegenstander speelde werkelijk oerdegelijk. In een partij uit een stuk werden bij hem langzaamaan de duimschroeven steeds verder aangedraaid. Normaalgesproken is Piet altijd goed voor een verrassende tactische uitval, maar bij deze man kreeg zelfs hij daarvoor niet de kans: 2,5-2,5.

Toen werden alle ogen gericht op de teamleider. Henk had in een verder gelijk opgaande partij aan het eind toch een pionnetje op zijn tegenstander weten buit te maken. Maar om in een toreneindspel met vijf tegen vier pionnen op beide flanken de winst te vinden bleek uiteindelijk te lastig. De tot op vervelendst toe aangeboden remise voorstellen van zijn tegenstander werden uiteindelijk daarom toch maar geaccepteerd.

Door de uitslag van 3-3 staat Philidor 6 niet meer bovenaan in de klasse 4B. Deze positie is nu overgenomen door het zestal van Bodegraven 2.

 

Geef een reactie