Schaak-off trekt nieuwe schakers

      Geen reacties op Schaak-off trekt nieuwe schakers

Op zaterdag 25 september werd voor het eerst bij Philidor een ‘Schaak-off’ georganiseerd. Het toernooi is een van de initiatieven van de KNSB om mensen die nog niet zijn aangesloten bij een schaakvereniging, te betrekken bij het offline-schaken.

Middels advertenties en sociale media werden mensen geworven. Verschillende club, waaronder Philidor, konden zich aanmelden om een voorronde te organiseren. Schakers worden ingedeeld in groepjes van 4, gebaseerd op speelsterkte. Er wordt gespeeld met rapidtempo, 20 minuten + 5 seconden per zet. De winnaars van de vierkampen gaan door naar de volgende (regionale) ronde, waar hetzelfde principe wordt aangehouden. De winnaars van de vierkampen in de regionale ronde stromen door naar de landelijke ronde.

Bij onze voorronde hadden 13 mensen zich aangemeld, waarvan slechts 2 reeds lid waren van een schaakvereniging. De meesten bleken regelmatig online te spelen en een redelijk niveau te hebben, maar nooit bij een vereniging op bezoek te zijn geweest. Een mooie gelegenheid om nieuwe enthousiaste leden te werven!

Om te voorkomen dat we met 3 groepen van 3 spelers moesten spelen (die dus maar 2 partijen hadden), kozen we ervoor om in de hoogste groep 5 spelers toe te laten, en het speeltempo iets in te korten. In de hoogste groep zullen de beste twee doorstromen. Onderstaand de resultaten.

Al met al was het een leuke middag en werd er prima geschaakt. De regionale ronde wordt ook door Philidor georganiseerd, en wel op zondag 17 oktober om 14:00 in het Denksportcentrum. Publiek is welkom!

Plaats een reactie (ja, graag!)