Philidor presteert goed op Oliebollentoernooi

Door Leonore Braggaar

Dit keer deed Philidor met drie teams mee aan het Oliebollentoernooi. Hieronder een kort verslagje hoe het tweede team het ervan af heeft gebracht.
Zoals elk jaar spande het erom of Philidor 2 (op rating) in de A of B poule zou worden ingedeeld. Dit jaar kwamen we met de laagste gemiddelde rating van 1985 net in de hoogste groep. We vreesden dat het een zware middag zou gaan worden tegen teams met gemiddeld ongeveer 250 punten meer.
De eerste twee rondes bevestigden deze gedachte. Met 7-1 verloren we van Oegstgeest 1 en LSG 1.

Overzicht prestaties Philidor 2 op Oliebollentoernooi

Overzicht prestaties Philidor 2 op Oliebollentoernooi

Na de vrije ronde, waarin we even op adem konden komen, begon het beter te lopen. Robin had het zwaar op bord 4, maar wist tegen veel sterkere tegenstanders toch punten te pakken. Wessel was goed op dreef en behaalde in totaal 12 punten! Maarten baalde van de gewonnen stellingen die hij had weggegeven, maar toch kwam hij op een mooie score van 10 punten uit. Zelf moest ik even wennen aan het nieuwe tempo (3 minuten + 2 seconden per zet). Voor je het weet, heb je nog maar een minuut en zit je in constante stressmodus. Met mijn uiteindelijke score van 14 punten was ik zeer tevreden. De laatste ronde haalden we helaas net een puntje te weinig om Philidor 1 voor te blijven, ondanks een onderlinge 6-2 winst. Ons restte met 43 punten een achtste plaats, waar we van tevoren uiteraard voor hadden getekend!

Ga naar LSG, Rijswijk en Leiderdorp 2 winnaars bij oliebollentoernooi op de site van LSG voor een uitgebreid verslag van het Oliebollentoernooi.

1 gedachte over “Philidor presteert goed op Oliebollentoernooi

  1. pim

    nog een aanvulling:
    er deden twee A-teams , een B-team en een C-team mee.
    In dit laatste team was de topscore voor Roel in’t Veld
    met 20,5 uit 26 !

Geef een reactie