L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor overleeft eerste ronde KNSB-beker

Geplaatst op  18 oktober 2018   in   Philidor 1   door  

Door Michiel Vergeer

Afgelopen maandag 15 oktober speelde Philidor voor de eerste ronde van de KNSB-beker thuis tegen ASC uit Alphen. Ook al speelt Philidor in de eerste klasse en de tegenstander in de derde klasse, zij zijn zeker niet te onderschatten en dat bleek. Bijzonder is dat de finale van de KNSB-beker op Hemelvaartsdag 30 mei plaatsvindt in ons Denksportcentrum Leiden. Als onderdeel van ons lustrum organiseert Philidor het.

Het speeltempo voor de KNSB-beker is dit jaar iets versneld. De gewone partijen eindigden na spannende strijd in 2-2. Jan Aart won, Stef en Thijs speelden remise, Guido kon het niet redden tegen hun speler met de hoogste ELO. 2-2 betekent verlenging met een snelschaakpartijtje tussen dezelfde tegenstanders maar met verwisselde kleuren. Als het weer 2-2 zou worden zou Alphen doorgaan omdat de winst aan bord vier dan vervalt.

Een spannend gebeuren met vele toeschouwers. Door de onzen moesten dus meer partijen gewonnen worden dan door Alphen. Gelukkig wisten Thijs en Jan Aart te winnen en maakte Stef remise. De laatste partij van Guido was heel spannend, nog seconden op de klok maar remise was het resultaat. Zo won Philidor het snelschaken met 3-1. We zijn door naar de volgende ronde waarin we uit spelen.

Geef een reactie

met dank aan chesstempo.com

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864).

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees