Philidor overleeft eerste ronde KNSB-beker

Door Michiel Vergeer

Afgelopen maandag 15 oktober speelde Philidor voor de eerste ronde van de KNSB-beker thuis tegen ASC uit Alphen. Ook al speelt Philidor in de eerste klasse en de tegenstander in de derde klasse, zij zijn zeker niet te onderschatten en dat bleek. Bijzonder is dat de finale van de KNSB-beker op Hemelvaartsdag 30 mei plaatsvindt in ons Denksportcentrum Leiden. Als onderdeel van ons lustrum organiseert Philidor het.

Het speeltempo voor de KNSB-beker is dit jaar iets versneld. De gewone partijen eindigden na spannende strijd in 2-2. Jan Aart won, Stef en Thijs speelden remise, Guido kon het niet redden tegen hun speler met de hoogste ELO. 2-2 betekent verlenging met een snelschaakpartijtje tussen dezelfde tegenstanders maar met verwisselde kleuren. Als het weer 2-2 zou worden zou Alphen doorgaan omdat de winst aan bord vier dan vervalt.

Een spannend gebeuren met vele toeschouwers. Door de onzen moesten dus meer partijen gewonnen worden dan door Alphen. Gelukkig wisten Thijs en Jan Aart te winnen en maakte Stef remise. De laatste partij van Guido was heel spannend, nog seconden op de klok maar remise was het resultaat. Zo won Philidor het snelschaken met 3-1. We zijn door naar de volgende ronde waarin we uit spelen.