Philidor 5 verschalkt Daniël Noteboom 2 in Noordwijk

Andere uitslag 14 april: Philidor 2 – LSG 4  4-4 (LSG bekert door, zie een echte beker thriller)

Door Victor van der Kloet

Het 5de heeft de externe competitie in stijl afgesloten.

Dat begon met een etentje in het restaurant met de toepasselijke naam De Heeren van Noortwijck. Daar werd goed gegeten en gedronken. En gediscussieerd en proefondervindelijk onderzocht of alcohol nou wel of niet goed is voor de prestatie achter het bord.

De uitkomsten van dit onderzoek zijn positief gebleken. In een wedstrijd met houten klokken ging het punt als eerste naar Van den Bosch. In een open koningsstelling wist hij een stuk te winnen en de winst naar zich toe te trekken.

Ed Pot begon de partij goed, maar maakte toch ergens een fout, zodat de stand weer gelijk werd. Warmenhoven was de enige zonder alcohol bij het eten en bewees dat ook dat goed kan werken, want hij bracht het 5de snel weer op voorsprong.

Van den Berg bracht het onderzoek weer in de problemen, want met een niet te veronachtzamen hoeveelheid alcohol creëerde hij een verloren stelling die hij vervolgens toch wist te winnen. Een eenduidige conclusie valt uit dit fenomeen niet te trekken.

Van den Wijngaard kwam eerst één pion achter en vervolgens nog één, maar wist de partij met gelijke lopers toch remise te houden.

Van der Kloet, die vorig jaar voor het eerst de Pirc tegen Daniël Noteboom 2 uitprobeerde, speelde deze opening ook nu. Zijn tegenstander bracht een hem volkomen vreemd pionoffer en ontwikkelde zijn stukken slecht. Daardoor moest deze onder massieve druk een paard offeren. Na ruil van alle andere stukken en onder toeziend oog van een groeiend aantal toeschouwers deed de zwartspeler het iets moeilijker dan nodig is, maar toch doeltreffend, en schreef de winst op zijn naam.

Al met al een goede winst van 1½-4½. En nu afwachten, of de gedoodverfde nummer 2, Oegstgeest 4, niet onverwacht ten onder gaat tegen Vrijpionnen 1 en Philidor 5 aan promotie helpt.

Geef een reactie