Philidor 5 herstelt zich met krachtige 4-punter

Door Victor van der Kloet

Na een slechte prestatie in de 2de ronde van klasse 3A heeft Philidor 5 zich krachtig hersteld met een ruime 4-2 overwinning op LSG 7. Het 5de begon erg sterk met vier overwinningen op rij.
Ed Pot wist in een scrummage van pionnen, lichte en zware stukken het hoofd koel te houden en bracht als eerste het punt binnen. Van den Bosch wist vrij gemakkelijk een kwaliteit te winnen en vervolgens ook de partij. Van den Wijngaard wist met dame en loper achter de vijandelijke linies te komen en kon toen ook het punt incasseren. Mijn tegenstander verslikte zich in de door mij gekozen Pirc-verdediging en verloor zonder enige compensatie een stuk. Taai doorspelend beging hij nog meer onnauwkeurigheden tot het moment, dat er echt weinig anders meer op zat dan op te geven.
Even hoopte ik op een nog ruimere overwinning, maar de koek bleek op te zijn. Van den Berg had gewoontegetrouw op het scherpst van de snede gestreden, maar moest toch dulden dat zijn tegenstander in de witte stelling doordrong en een stuk won. Op de 31ste zet ging hij vervolgens door zijn vlag. Warmenhoven had een gezonde voorsprong van een stuk verruild voor een paar sterke pionnen, maar gaf het vervolgens toch helemaal weg.
Desalniettemin een ruime overwinning die perspectief biedt!

Geef een reactie