L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor 5, een prachtige mix en vol vertrouwen (5-3 winst op Leithen 2)

Geplaatst op  11 november 2017   in   Philidor 5   door  

Door Jetze Heun

Het is met genoegen dat ik Philidor 5 schaakjaar 2017-18 bij u introduceer. Een mooie mix van jong en oud, van luchtige lach en verbetenheid, van een gelukje en een ongelukje, van onverbeterlijk optimisme en onverbeterlijk realisme, maar altijd met stamina en met een gemeenschappelijk dedain voor oom Fritz.

In onze eerste wedstrijd lieten we Philidor 4 met 4,5 – 3,5 ontsnappen, waarschijnlijk uit een soort overdreven beleefdheid voor “grote broer”. Maar de belangrijke wedstrijd tegen mede-middenmoter Leithen 2 werd voortvarend aangepakt.

Lees het hele artikel, inclusief diagrammen van alle 8 gespeelde wedstrijden!

 

One comment on “Philidor 5, een prachtige mix en vol vertrouwen (5-3 winst op Leithen 2)

  1. Jetze, Mooie bemoedigende sfeertekening van onze teamcaptain. complimenten! bas.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees