L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor 4 sluit seizoen waardig af

Geplaatst op  27 maart 2015  in  Philidor 4 , Schaakfragment   door  

Donderdag 26 maart werden we in Valkenburg verwacht. Ondanks dat er geen belangen meer voor beide teams op het spel stonden, hadden beiden er zin in. Er werd uiteindelijk met 3-5 gewonnen. De beide invallers vd Kloet en Heun stonden hun mannetje. Heun moest genoegen nemen met remise na een aanval die dreigend leek, maar uiteindelijk geen beslissing kon forceren. Van der Kloet snoepte langzamerhand zijn tegenstander het nodige materiaal af, om uiteindelijk met een mooie combinatie te winnen. Van de vaste teamspelers wonnen Paul en ik zelf. Ik had mezelf op bord 1 geplaatst met de bedoeling de zwaarste lasten te dragen. Het liep anders. Laten we het erop houden dat de zettenvolgorde in ‘de Leeuw’ een nauwkeurige bestudering verdient en weinig afwijkingen toestaat.

Winst na 8 zetten en circa een half uur spelen. Er onstond wat rumoer in de zaal. Toch zijn sommige spelers altijd zo met hun eigen partij bezig dat ze dit soort gebeurtenissen gewoon missen. Na een vluchtige blik op mijn notatieformulier te hebben geworpen, kwam Paul (bord 2) na een uur naar me toe om te vragen hoe het toch kon dat ik zo snel had verloren…

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees