L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor 2 verslaat koploper

Geplaatst op  16 maart 2011   in   Philidor 2   door  

Philidor 2 heeft goede zaken gedaan in de promotieklasse van de LSB door koploper Leithen 1 te verslaan. De theoretische kans op degradatie is daardoor verdwenen.

De wedstrijd zelf verliep uitermate spannend. Uw verslaggever was tevens teamleider ad interim. Een plek aan een lager bord leek me daarom geschikt. Zodoende hoopte ik wat meer tijd te hebben voor een blik op de andere borden. U kunt wel raden wie als laatste nog bezig was…. Maar ook zonder mijn professionele begeleiding wist men wel raad op de 64 velden. Zo was Arres Oudshoorn als reuzendoder aan bord 1 gezet. Met een fraaie overwinning op zwaargewicht Mark Thiele (2200+) maakte hij zijn reputatie meer dan waar. Ook Stef van der Zon verraste de Leithenaren door in een stelling met een pion minder gewoon de loper in te sluiten. Vreugde alom bij Philidor, want hiermee werd het 4-3. Zoals gezegd speelde ik zelf nog als laatste. Mijn tegenstander moest winnen en speelde maar door totdat hij pardoes een dame weggaf. Eindstand 5-3. In de volgende wedstrijd kan Philidor proberen een mooie eindstand te realiseren in de promotieklasse.

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees