Philidor 2 doet zijn plicht en concurrenten helpen een handje

Door Frank Zeven

De laatste twee externe wedstrijden van Philidor2 zijn prima verlopen. Eerst ruime 6½-1½ winst tegen Oegstgeest2, het team dat tot dan toe nog ongeslagen was en afgelopen dinsdag 8 maart weer eenzelfde ruime winst tegen ASC 2. Die wedstrijden verliepen heerlijk, maar het was nog steeds afwachten of Philidor 2 te laat op stoom was gekomen of dat de concurrentie nog iets zou doen en …. Inderdaad! het ongelofelijke is gebeurd: AAS2 heeft Voorschoten3 verslagen en er zo voor gezorgd dat Philidor2 alles weer in eigen hand heeft! AAS, waarop wij zo gemopperd hadden, omdat zij na vooruit spelen van Bernard Schelhaas tegen O. Cliteur onverwacht op achterstand waren gekomen tegen ons Philidor3 en het degradatiespook hebben weggeschopt door “ineens” 2 spelers met 2100+ratings op te stellen aan de eerste twee borden …. We hoeven gelukkig Jan van Amsterdams geheime wapen “King Loek” niet meer in te zetten!

Ik had gehoopt dat AAS ook tegen Voorschoten hun sterke spelers zouden opstellen en dat is gedeeltelijk bewaarheid! De laatste ronde speelt Philidor2 tegen AAS2. Dat wordt voor ons een kraker! Zal AAS ook hier in zijn sterkste opstelling komen of hebben zij Philidor(3) al genoeg gepijnigd?

Maandag 11 april wordt de dag van de waarheid. Dan hebben wij weer de kans om een tweede team naar de KNSB te kunnen afvaardigen! We spelen thuis, dus komt dat allen zien!!

Geef een reactie