Paastoernooi als vanouds gezellig

Ondanks het mooie weer verzamelden zich op 18 april 2011 behoorlijk wat leden van Philidor om in het Paastoernooi van hun club te strijden.

 Er waren twee snelschaakgroepen. In de sterkste groep was het Nico Kuijf die onverslaanbaar zou blijken, en met 6½ uit 7 de overwinning voor zich opeiste. Niet onverdienstelijk was ook het optreden van interne wedstrijdleider Guido Bakker en good old Ad van den Berg die met 5 uit 7 gedeeld 2de en 3de werden.

 In de 2de snelschaakgroep was het de talentvolle penningmeester Wouter Roorda die met 4½ uit 6 de overwinning naar zich toe trok. Hij werd knap gevolgd door het absolute jeugdtalent Alexander Polak en de rot in het snelschaakvak Jan van der Knaap, die met 4 uit 6 gedeeld 2de en 3de werden.

 In de doorgaans rustige en bedaarde rapidgroepen eindigde de eerste groep ditmaal in een zinderend tijdnoodspektakel, waarin Van den Bosch met nog maar weinig seconden op de klok tegenstander Koes mat zette. De eerste plaats was echter voor Paul Oudshoorn, die met 3 uit 3 in deze groep heerste. In de tweede rapidgroep was voorzitter Van der Net duidelijk de sterkste: hij hoefde slechts een half punt af te staan aan Max Leiwakabessy. De derde rapidgroep werd gewonnen door Kriek.

 Al met al was het vooral een heel erg gezellig paastoernooi waarin niemand met lege handen naar huis hoefde, maar een doos eieren mee kon nemen.

 Met vriendelijke groet, Kind regards, С сердечными приветами,

 Victor van der Kloet.

Geef een reactie