Onverwachte promotie voor Philidor 3 !

Donderdagavond 2 april heeft Philidor 3 de uitwedstrijd in Boskoop tegen Inter Nos 1 nipt gewonnen met 3,5-4,5. Door een spectaculaire uitslag bij de andere wedstrijden (Reynaerde wist te winnen van Oegstgeest 3) is Philidor 3 daardoor onverwacht met 7 punten en 29 bordpunten tweede geworden in de eerste klasse! Een fantastisch resultaat natuurlijk, na een seizoen dat continu als moeizaam is ervaren. Van te voren werden de sterkst mogelijke spelers geselecteerd voor de wedstrijd tegen Inter Nos, er kon namelijk nog gedegradeerd worden…. Volgend jaar dus twee Philidor teams in de promotieklasse! Na een ‘zwarte dinsdag’ (op 31 maart is Philidor 5 door verlies in en tegen Sassenheim gedegradeerd uit de 2e klasse en werd Philidor 2 uitgeschakeld in de halve finale van de beker door LSG 5) dus een ‘witte donderdag’. Hulde aan teamleider van der Knaap en zijn mannen!

7 gedachten over “Onverwachte promotie voor Philidor 3 !

 1. Richard koes

  Bij een nederlaag zouden we zijn gedegradeerd! De promotie wordt nog gekker als je bedenkt dat Philidor 3 niet van de nummers 1, 3, 4, en 5 (3, 4, en 5 ook met 7 punten) heeft weten te winnen.

  1. Richard koes

   Zie nu dat mijn reactie niet klopt, er zijn drie teams (waaronder Philidor op 7 punten) geeindigd. Blijft staan dat 1 bordpunt minder tegen Inter nos degradatie had betekent!

 2. A.G. de Vlaam

  Als ondergetekende het remiseaanbod van de heer Vergeer had geaccepteerd in de vooruitgespeelde partij, dan zou Philidor 3 zijn gedegradeerd i.p.v. gepromoveerd. Een verbluffend slot van de competitie in de eerste klasse !
  Ondanks de zure druiven voor Inter Nos : gefeliciteerd met de promotie, heren !

  A.G de Vlaam , speler Inter Nos.

  1. Richard koes

   Hartelijk dank! Ik duim voor een snelle terugkeer van Inter Nos. Overigens was Philidor bij 4-4 niet gedegradeerd (meer bordpunten dan Utile Dulci).

 3. Michiel Vergeer

  Er is volgens mij nog een sprankje hoop dat Internos aan de degradatie ontkomt: als Voorschoten 2 zich in de KNSB handhaaft dan degradeert er maar één team uit de eerste klasse. Zou een meevaller zijn en de wel erg ongelukkige degradatie met 6 punten uit 7 gaat dan niet door.

 4. Gerard Visscher

  Voorschoten 2 heeft het gered, zoals Michiel Vergeer hoopte, en daarmee degradeert Internos niet, en nog mooier: Philidor 5 degradeert ook niet!!!!

Geef een reactie