Maarten is terug in maart: Philidor 4 geeft de pijp aan Maarten, maar Philidor 2 laat Lisse een zware pijp roken dankzij Maarten cum suis!

Door Bas J. van der Net

In de tweede week van de maand roerde maart 2012 weer eens zijn staart op een overigens gezellige en druk bezochte clubavond! Wel moest Philidor 4 spijtig de koppositie in klasse 2B afstaan aan de anders dan de naam voorgeeft bepaald niet zoete mannen van Utile Dulci uit Roelofarendsveen. Het werd helaas een verdiende nederlaag, want in den brede waren de UD-  pendelaars van en naar hogerop uit de regio veeleer nuttig dan zachtzinnig en in elk geval sterker dan de onzen: 1,5- 6,5. Gelukkig redden de onverschrokken Cees van den Bosch aan bord 8 en Ed Pot aan bord 6 met respectievelijk een vol en een half punt de belangrijke eer tegen Goliath. Volgende keer beter mannen van captain De Ruyter, incluis ikzelf met boetekleed!

Terecht gaven wij de pijp aan Maarten, want tegen het einde van de week trad Maarten van Veen na een overwonnen langdurige beenbreuk weer aan voor team 2 en vierde tegen de Zwarte Pion 1 uit bij Lisse zijn terugkeer eveneens aan geluksbord tweemaal klavertje vier, voor de goede verstaander bord 8, met een prima overwinning, naar captain Zeven mij verzekerde. Frank aan bord 5 gaf trouwens zelf het goede voorbeeld met de beproefde rot Ton Kohlbeck aan bord 7, allebei met een vol winstpunt, terwijl Pim Braggaar aan bord 4 daaraan nog een half punt van de experience toevoegde. Dat liet de jeugd van Philidor 2 niet op zich zitten, en daarover was Frank terecht bijzonder tevreden. Aan het kopbord 1 liet Leonore Braggaar zien wat ze waard was als first lady en dat inspireerde ook Wadim Sharshov aan bord 3, opnieuw 2 volle winstpunten dus. Maar ook Stef van der Zon liet het hoofd niet hangen en stevende aan bord 2 een remise de veilige haven binnen. Leve al dit jeugdig elan! Dat Richard Koes aan bord 6 een keertje aan het kortste eind van het touw van de zwarte pioniers trok, kan gebeuren tegen deze kapers en mocht uiteraard de totale pret niet drukken. Team 2 behaalde daardoor een even fraaie als ruime 6-2 overwinning in Lisse en laat het gehele seizoen een fris spelend leuk team zien met een gedegen balans en zonder enige nederlaag en dat doet met nog twee ronden voor de boeg hopen op een stuntende zevenklapper die captain Zeven nu nog veilig in zijn tas heeft opgeborgen. En een herboren Maarten is terug en dat scheelt wel een extra zware pijp voor de staart van de competitie om het vuurtje aan te wakkeren!

 

Geef een reactie