Leve het nieuwe schaakseizoen 2011/2012

Hopelijk hebben alle clubleden van Philidor een goede (schaak-) vakantie genoten. Ik verheug me er op U allen weer terug te zien in onze mooie denksportruimte aan de Robijnstraat te Leiden, in serene stilte achter de schaakborden maar ook in analytisch en sociaal contact buiten de speelzaal.

Is Uw rating er op vooruitgegaan, proficiat en verheug U en probeer wat extra’s te doen om onze mooie club en Uw maten op peil te houden in de externe competitie. Is Uw rating er op achteruitgegaan of let U er helemaal niet meer op, treur niet, want ongetwijfeld zult u ongeacht het resultaat wel weer eens een mooie spannende interne of externe partij spelen en in elk geval genieten van of een bijdrage leveren aan de sociale cohesie binnen onze club en de schaakanalyse met kritische clubleden die veel beter (denken te) weten. Proef in elk geval met volle teugen de sfeer in en rond de speelzaal ook bij de gezellige bar en Uw schakersleed zal altijd tot te relativeren proporties geslonken zijn bij het verlaten van het centrum diep in de avond. Het blijft een uitdagend menselijk spel, maar niet tot elke prijs, vol creatieve vondsten en ridicule fouten bij een in hoog tempo voortsnellend, niet door enige schaakklok stil te zetten leven met realiter nog grotere uitdagingen en bedreigende spanningen.

Ik wens U allen, jong en oud, fris en ervaren, een voorspoedig schaakseizoen toe waarin U vaak de clubavond gezond en wel kunt bezoeken om opgeruimd het edele schaakspel te beoefenen. Verder hoop ik dat hieronder ook enige nieuwe leden de weg naar onze club zullen vinden om de bijzondere betrokken sfeer te ervaren die juist zo waardevol is aan het begin van een pittige (werk-)week op de door Philidor traditioneel bezette vaste maandagavonden en daardoor een aangenaam rustpunt en contactpunt met andere gelijkgestemden jegens het spel oplevert. De wedstrijdleider draagt er zorg voor dat U altijd een partij en gezelligheid treft, wat houdt U dan nog tegen?  Van ganser harte welkom!

De voorzitter, Bas J. van der Net, Leiden augustus 2011.

Geef een reactie