LCT B-groep: Jan vd Knaap gedeeld winnaar

Het is inmiddels een traditie aan het worden dat spelers van Philidor het schaakseizoen succesvol afsluiten tijdens het Leiden Chess Tournament. Was verleden jaar Michiel Vergeer nog de trotse winnaar van de B-groep, dit jaar is deze prestatie geëvenaard door Jan van der Knaap. De uitslag van de wedstrijd van de laatste ronde bepaalde of Jan ongedeeld winnaar (bij winst) of gedeeld winnaar (bij remise) zou worden. Bij verlies zou zijn tegenstander Marco de Mooij de hoofdprijs ontvangen. In een gesloten siciliaanse partij wist Jan met de witte stukken uiteindelijk een kleine kwaliteit voor te komen (twee lopers tegen een toren). Zijn tegenstander bleek echter te gewiekst om dit in winst te kunnen omzetten en de beide heren besloten tot remise. Daarmee heeft Jan de club op een positieve manier op de kaart weten te zetten (zie toernooisite). Gefeliciteerd Jan!

In dezelfde B-groep viel ook Wessel Braggaar in de prijzen. Met 6,5 punten eindigde hij op een gedeelde vierde plek. In de A-groep liet Stef van der Zon zien een ware clubkampioen te zijn. In het bijzonder sterke deelnemersveld eindigde hij met 5,5 punten als beste Philidoriaan op een 20e plek, één plek boven GM Erik van den Doel. Met 4,5 punten zorgde Frank Zeven evenzeer voor een sterke stijging van zijn rating. Zelf aanvangend met een rating van 1899 bleken Nederlandse spelers van net onder de 2100 geen partij voor hem. Sterke spelers afkomstig uit Spanje en Duitsland hield hij keurig op remise. Het gerucht doet inmiddels de ronde dat hij een plek in Philidor 1 zou gaan opeisen…

Al met al een succesvolle afronding van het seizoen 2012-2013. We kunnen hierom, tezamen met de jeugdige versterkingen die voor ons op het strijdtoneel gaan verschijnen, volgend seizoen met meer dan vertrouwen tegemoet zien.

Geef een reactie