Geen schaken op 5 december!

      Geen reacties op Geen schaken op 5 december!

Inmiddels heeft het Sinterklaastoernooi plaats gevonden en is Thijs Roorda Philidors snelschaakkampioen van 2011 geworden. Tot veler verrassing was er voorafgaand een ALV over de financiën, waar de penningmeester de financiële gezondheid van de club tot voldoening van de aanwezigen heeft kunnen toelichten. Toch is de minimale aankondiging ervan onder de aandacht van het bestuur gebracht en zullen we u volgend jaar beter attenderen op deze vergadering.

In tegenstelling tot wat in de agenda van het laatste Philidor nieuws staat is er op maandagavond 5 december geen clubavond! Het denksportcentrum is dan gesloten.

Maandag 14 november speelde Philidor 3 thuis tegen AAS 3. Bij een 3-3 tussenstand hadden de twee overgebleven spelers, vd Knaap en P. Oudshoorn, op het eind van de avond evenveel belangstelling voor het resultaat van de ander dan voor dat van zichzelf. Uiteindelijk behaalden beiden een remise, waardoor de 4-4 een feit was.

Even verderop in de zaal zaten nog eens vier AAS-leden. Voor de beker van de Leidse schaakbond speelden zij ieder twee korte wedstrijden tegen enkele Philidor-leden die geacht worden tot de sterkste niet-knsb spelers van de club te behoren. Dankzij dubbelwinsten van Leonore en Stef, anderhalve punt van Wadim en een half punt van Frank, werd er met 6-2 gewonnen. Er wordt dus door gebekerd. Wederom een goede prestatie van onze Philidor 2 spelers!

Donderdag 17 november behaalde Philidor 6 zijn eerste matchpunt. Tegen Voorschoten 6 wisten zowel Lippens als de Vroomen een vol punt te scoren: 2-2 als uitslag markeert hopelijk een trendbreuk. De laatste keer dat het zesde matchpunten wist te scoren was namelijk in het seizoen 2009/2010. Toen werd op 19 april 2010 in de 3e klasse met 3,5-2,5 van Leiderdorp 6 gewonnen. Hiervoor waren onder andere namen als Cortenraad en Heshusius verantwoordelijk.

Op maandag 21 november vonden er twee wedstrijden gelijktijdig plaats. Leithen 1 kon zich revancheren voor de onverwachte nederlaag van vorig seizoen (die, het kan niet genoeg benadrukt worden, ze het kampioenschap kostte…) door ons tweede te slim af te zijn. Helaas voor hun was de tegenstand daarvoor te taai. Vooral Van Veen wist vanuit een tamelijk hopeloze stelling door een werkelijk zeer fraai gevonden torenzet het verdere verloop van zijn partij in zijn voordeel te beslissen. Daarmee eindigde Philidor 2- Leithen 1 in 4-4.

In de aangrenzende zaal zaten de schakers van Philidor 4 boven hun borden gebogen. Het zou te ver gaan om te zeggen dat ze er zaten te zweten: er werd namelijk vrij gemakkelijk gewonnen van De Zwarte Pion 3 met 6,5-1,5. Op 12 december zal er waarschijnlijk harder moeten worden gewerkt. Dan staat de uitwedstrijd in Noordwijk tegen Daniel Noteboom 1 op het programma. Voorlopig staan de heren van Philidor 4 echter fier bovenaan in de 2e klasse B.

Geef een reactie