L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Klinkende overwinning Philidor 5 in Aarlanderveen

Geplaatst op  26 oktober 2010   in   Philidor 5   door  

Maandagavond 25 oktober speelde Philidor 5 uit tegen het Springende Paard in Aarlanderveen. Als promovendus waren onze verwachtingen niet al te hoog gespannen toen even na achten de klokken werden ingedrukt. Deze vrees leek aanvankelijk terecht; Roorda misrekende zich en ook Smit kon het niet bolwerken tegen de aarlanderveense clubkampioen. Vrijwel gelijktijdig haalde de Ruyter het eerste punt voor ons binnen, naar eigen zeggen had hij zijn tegenstander vanaf zet 5 in een wurggreep om hem op zet 16 mat te zetten. Daarna begon het balletje voor ons in de goede richting te rollen. In ’t Veld had zijn tegenstander drie pionnetjes afhandig weten te maken, genoeg voor de winst. Van den Wijngaard wist een mooie pluspion goed in zijn voordeel uit te buiten: 2-3. Warmenhoven stelde zijn opponent ondertussen voor de punten te delen, die daar na een partij waarin de kansen elkaar minstens drie keer afwisselden maar al te graag op in ging. Van de Kloet bleef in de tijdnoodfase onverstoorbaar koel (zoals we van hem gewend zijn), nam rustig de tijd om weloverwogen zetten te spelen en joeg zijn tegenstander daarbij en passant door de klok. Terwijl op dit moment de winst voor Philidor al vast stond, leverde Mabrouk als laatste een prachtige prestatie door in een zenuwslopend eindspel waarin beide spelers nog wisten te promoveren en met nog slechts één minuut op de klok, zijn tegenstander met voorbedachte rade mat te zetten. Chapeau! Al met al werd er door ons als promovendus met 2,5-5,5 klinkend gewonnen van een tegenstander die al jaren in de 2e klasse speelt. Voorlopig mogen we tevreden zijn. (WdR)

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees