Keizercompetitie

      Geen reacties op Keizercompetitie

Maandag 13 februari werden er 18 interne en 4 externe partijen gespeeld. In de kampioensgroep wonnen alle zwartspelers. De interne kon dit keer Luc Pasteels als nieuwkomer begroeten. Hij begon goed met een remise tegen Lev. Aravindh was na een tijd in het buitenland weer terug en verloor van Jan Bertus, maar blijft wel op kop in de keizergroep. Joris won een mooie partij van Bernard met een kwaliteitsoffer op de lange termijn. Zelf speelde ik een leuke partij met wisselende kansen tegen Timon. Philidor E speelde in de recreatieklasse gelijk tegen Leithen D met winstpartijen van Inci en Yuri.
Hoe zit dat eigenlijk met kampioensgroep en keizergroep?
Vanaf 6 februari spelen de top8 van de eerste 14 ronden een onderlinge competitie ,die half mei eindigt voordat het PK van de Leidse Schaakbond begint. Degene die deze groep wint is dan kampioen van Philidor totdat er weer een andere kampioen is. Op dit moment Is Thijs Roorda de clubkampioen. De partijen uit de 8kamp tellen niet mee in de Keizercompetitie, maar uitslagen van andere maandagavondpartijen van de spelers uit de 8kamp worden wel geregistreerd.
De spelers die niet aan de 8kamp meedoen strijden om de titel:”Keizer van Philidor”. Op dit moment is Paul Oudshoorn dat. Deze titel gaat naar de schaak(st)er die niet in 8kamp speelt en half mei het hoogst in de keizerstand staat.
Maar uiteraard is het doel van de interne om leuke partijen te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *