L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Job Segers en Annabel Vleming kampioenen Voortgezet Onderwijs Leiden

Geplaatst op  22 april 2019   in   Philidor 100   door  

Door Jetze Heun

Ter gelegenheid van Philidor100 en in het kader van HEELLEIDENSCHAAKT organiseerden Philidor,  Op Eigen Wieken en LSG het persoonlijk kampioenschap voortgezet onderwijs van de gemeente Leiden. Op zaterdag 20 april 2019, in de bibliotheek in het centrum van Leiden. 

Het aantal deelnemers was helaas lager dan gehoopt, maar zowel de “top” als de ambitieuze jeugd uit de lagere klassen was heel goed vertegenwoordigd. De sfeer was uitstekend in de voor dit doel mooie locatie van de bibliotheek. In 7 ronden Zwitsers met een speeltempo van 15min + 5s werd elk niveau een kans geboden en waren we van half twaalf tot vijf uur aan het schaken.

Job Segers speelde de sterren van de hemel, scoorde 100%, met Quinten Salomons, Lucas Schädler, Lodewijk van der Putten en Annabel Vleming als achtervolgers. Bij de jongere jeugd werd Annabel op de hielen gezeten door Hugo Stokman en Maurits Holwerda. Akil Pancharajah speelde te wisselvallig om de race vol te houden en Simon Brienen begon te laat aan zijn inhaalrace. 

Zo werden Job (jongens en algemeen) en Annabel (meisjes) de twee eerste persoonlijke kampioenen van het voortgezet onderwijs van de Kennisstad Leiden. 

Het plan is om dit een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

 

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees