Het Wim Vriend Memorial Toernooi als traditie?

Door Jacques van den Wijngaard

Hartelijk dank, voorzitter, voor uw lovende woorden. Dank ook aan mijn mede-organisatoren, de enthousiaste deelnemers, de sponsors, de bediening en niet in de laatste plaats aan Avelien Vriend voor haar aanwezigheid en de heerlijke cake.

Het aantal deelnemers was meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Ik heb berekend dat als dit zo doorgaat we over 10 jaar op 48.600 deelnemers moeten rekenen, zodat er vast stappen genomen moeten worden om de Arena of Ahoy af te huren.

Bovendien moet verwacht worden dat veel daklozen, als ze maar een paard van een loper kunnen onderscheiden, op het evenement zullen afkomen, want waar vind je nog voor 5 Euro een broodje, een kop soep, een plak cake en een boekje met 10 interessante schaakpartijen. Sommigen dachten dat we ook nog voor entertainment hadden gezorgd, maar nee, de lichtgevende brillen en hoedjes van Henk Plantfeber waren ook voor ons een verrassing. Het moet gezegd: het gaf extra sfeer en we overwegen om Henk voor volgend jaar een wildcard te geven.

Het was een toernooi, dat naar wij hopen de nagedachtenis van Wim Vriend waardig was en dat als traditioneel evenement voor Philidor kan blijven voortbestaan.

Geef een reactie