Herstart interne met weer nieuwe deelnemers

Na een lange pauze konden we weer een echte interne partij spelen. Het was aangenaam in het opgeknapte denksportcentrum te kunnen schaken aan lange rijen tafels.

Fijn was dat er weer nieuwe deelnemers van de interne begroet konden worden: Yannick , Bart en Ties. We konden vanwege coronaregels nog niet te lang stilstaan om andere dan onze eigen partij te bekijken.

Dit was zeker de moeite waard geweest gezien de soms verrassende uitslagen. Yannick debuteerde met winst op Paul Westveer na een enerverende partij. Partij van de avond was van Jonathan tegen Frank, waar Jonathan een paard naar h5 dirigeerde zodat de troepen van Frank van de damevleugel naar de koningsvleugel moesten verhuizen, zodat de aanval van Frank op de damevleugel niet doorsloeg, waarna Jonathan het eindspel netjes won.Zelf offerde ik in een bijna dichtgeschoven stelling tegen Willem een kwaliteit in de veronderstelling dat daarna tegen de dreiging op de h-lijn geen verdediging meer zou zijn. Maar die was er wel en dat toonde Willem overtuigend aan. Hiermee blijft Willem de koploper in onze levendige interne!

Plaats een reactie (ja, graag!)