L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Goede seizoensstart voor Philidor

Geplaatst op  29 september 2019  in  Philidor 1 , Philidor 2   door  

Start van het seizoen 2010-2020 Philidor Leiden
De eerste ronde van de KNSB competitie is voor Philidor voortvarend begonnen. Zowel Philidor 1 als Philidor 2 wisten beiden te winnen. Te gast waren de beide hoogste teams van het Haagse Discendo Discimus. Geen kleine jongens dus. De teamleider van Phildor 1 was verhinderd, dus zijn gebruikelijke verslag zult u deze keer moeten missen. Ik zelf ben alleen het eerste uur aanwezig geweest, na het maken van de teamfoto’s van zowel Philidor 1 als Philidor 2. In dat eerste uur viel me op dat Arres een zeer onconventionele opening speelde, waarbij tot aan zet 6 of 7 diens tegenstander nog geen stuk of pion op de koningsvleugel had verplaatst. In team 2 bracht de tegenstander van Willem al na zes zetten zijn dame in het spel, iets wat blijkbaar zelfs op dit niveau geen taboe is.

Wie weet komt er nog een uitgebreider verslag, maar voorlopig zult u het hiermee moeten doen. Inmiddels is ook de agenda bijgewerkt.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

Philidor A - LSG A 5,5-2,5
Philidor C - Leithen A 2,5-5,5
Philidor D - Leiderdorp C 3,5-2,5

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees