Erop of eronder?

      Geen reacties op Erop of eronder?

Door Bas van der Net

Op zaterdag 26 november 2011 speelde Philidor 1 de belangrijke competitieuitwedstrijd tegen Fischer- Z in café Batavia in hartje Amsterdam. Na felle langdurige strijd trokken de onzen laat op de dag onder de gespannen oplettende ogen van teamcaptain Michiel Vergeer en ondergetekende met 3,5 tegen 4,5 juist aan het langste eind.

Nico Kuijf aan bord 1 (keurig het eerste klaar), Gert Michiel de Niet aan bord 2 (beslissende tegenaanval), Guido Bakker aan bord 3 (meester in tactiek) en Herman van Halderen aan bord 5 (fijnzinnig toreneindspel) boekten fraaie overwinningen vol boeiende finesses en sterke eindspelen tegen sterke opponenten. Thijs Roorda liep aan bord 6 opgeruimd door een tactisch mijnenveld heen en bracht een belangrijk halfje binnen. In partijen met soms wisselende kansen dolven Arres Oudshoorn aan bord 3, Willem van Briemen aan bord 6 en Leonore Braggaar aan bord 8 uiteindelijk op het nippertje het onderspit.

Complimenten voor team 1 en teamcaptain Michiel die aldus in de zware tweede klasse in volhardende gevechten de eerste twee matchpunten binnenhaalden. Conclusie: Het was een genoegen jullie bezig te zien en een welverdiende EROVER dus!

Geef een reactie