Eerste simultaan van clubkampioen groot succes

De teamindeling is gepubliceerd.

Guido geeft simultaanMaandag 7 september is het seizoen officieel van start gegaan met iets dat misschien wel een nieuwe traditie gaat worden: De clubkampioen gaf een simultaan. Dit eerste jaar was deze eer dus toegevallen aan Guido Bakker. Ontspannen, zoals we van hem gewend zijn, liep hij zijn rondjes tussen de borden. Achttien clubleden waren komen opdagen om dit mee te maken en zij werden niet teleurgesteld. De eerste twee uur kon men werkelijk een speld horen vallen. Guido zou uiteindelijk verdeeld scoren: 8 winstpartijen, 8 verliespartijen en 3 remises. Daarbij viel op dat er geen verband leek te bestaan tussen iemands rating en diens score. En indien dit verband er wel zou zijn geweest, dan zou het zelfs omgekeerd evenredig kunnen zijn! Daar waar spelers uit het tweede keurig op remise werden gehouden of verloren, pakten spelers uit het vierde en vijfde schijnbaar zonder al te veel moeite een vol punt. Heeft u enig idee waarom dit zo zou kunnen zijn?

2 gedachten over “Eerste simultaan van clubkampioen groot succes

  1. Jan van Amsterdam

    Guido heeft een onkreukbare reputatie, vermoed niet dat er geld of drank in het spel zit. Vrees dat Poetin hier meer van af weet.

  2. Victor

    Dat heet selectieve motivatie en is een volstrekt menselijke eigenschap. Computers hebben hier geen last van. Het is verder onschadelijk.

Geef een reactie