Donderdag 14-4: Philidor 3 kan Philidor 2 kampioen maken!

Uitslag: 5,5-2,5 , Philidor 2 kampioen van de LeiSB.
van Steijn 1, P. Braggaar 0,5, Vergeer 0,5, vd Knaap 0,5

Afgelopen maandag 11 april zou dan normaal gesproken de beslissing vallen: Bij winst op AAS 2 zou Philidor 2 kampioen van de Leidse Schaakbond zijn. Vanzelfsprekend lieten de Azen dit niet zonder slag of stoot gebeuren. Hoewel ik het geheel slechts op afstand heb gevolgd, was het me wel duidelijk dat er enige opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvonden. De tegenstander van de Best liet na 6 zetten zijn telefoon of een ‘gelijksoortig apparaat’ afgaan en ontving dientengevolge een nul. Wessel Braggaar moest het opnemen tegen een ‘superaas’ in de vorm van 1 van de beruchte twee 2100+ spelers die zo nu en dan eens opduiken in dit team. Opmerkelijk was dat juist deze wedstrijd een belangrijk punt voor ons zou opleveren (Winst voor Wessel dus!).

De einduitslag van 4-4 zorgde er dus voor dat Philidor 2 (nog) niet kampioen is. Indien aanstaande donderdag Voorschoten 3 met 6,5-1,5 of meer van Philidor 3 weet te winnen, dan gaat het kampioenschap naar dit team. Bij 5,5-2,5 of een minder groot verschil valt het kampioenschap alsnog ons toe. Een uitslag van exact 6-2 zou een beslissingswedstrijd tussen Philidor 2 en Voorschoten forceren. Hoewel dit misschien de ‘mooiste’ oplossing zou zijn (ook volgens de ‘toeristen’ die gisteravond aanwezig waren namens Voorschoten en LSG) is de meest voor de hand liggende route naar het kampioenschap natuurlijk een voldoende goed resultaat van onze Philidor 3 spelers. De resultaten tot nu toe stemmen hoopvol, er zijn namelijk in alle gespeelde wedstrijden door Philidor 3 dit seizoen nooit minder dan 2,5 matchpunten gescoord. Hoewel resultaten uit het verleden… nou ja, u kent het wel. Donderdag moet het dus gebeuren, kom ons team steunen in Voorschoten of anders helpt duimen misschien ook.

5 gedachten over “Donderdag 14-4: Philidor 3 kan Philidor 2 kampioen maken!

 1. Richard Koes

  Een spannende ontknoping, maar het blijft toch raar dat Voorschoten nu precies weet welk resultaat nodig is. Een beter pleidooi voor het, ook in de onderbond, gelijktijdig spelen op zaterdag is nauwelijks denkbaar.

  1. Ton

   JE HEBT GELIJK, maar gelukkig:Ben net thuis en het derde heeft met PRECIES tweeeneenhalve punt het tweede kampioen gemaakt. Wurgende spanning, maar gelukkig. Volgend jaar 2teams in de landelijke…….CHAPEAU!!

   1. Richard

    Mooi om dit op de vroege vrijdagochtend te lezen, bedankt Ton. En iedereen gefeliciteerd!

Geef een reactie