L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Zaterdag 5 januari: blindschaken in de Bibliotheek

Geplaatst op  2 januari 2019  in  Philidor 100 , Philidor 100 jaar   door  

Door Jacques van den Wijngaard

Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Op Zaterdag 5 januari om 14.00 uur zal grootmeester en erelid van Philidor John van der Wiel het als blindspeler opnemen tegen de burgemeester van Leiden en Leonore Braggaar.

Dat gebeurt bij de opening van de expositie “LEIDSCHE MONDIALEN AAN ZET”. Deze schilders hebben zich in hun werken door het schaken laten inspireren. Dat is te zien in de BplusC Bibliotheek Nieuwstraat. De toegang is vrij.  

Het is een voorproefje van wat ons in het kader van Philidor 100 te wachten staat. Om te beginnen in januari voor de jeugd het Grand Prix toernooi op de 19e en vervolgens op de 23e TATA STEEL ON TOUR in de Pieterskerk.  De commentaren worden verzorgd door John van der Wiel.

Tegelijkertijd worden voor de jeugd in Het Gravensteen op het Pieterskerkhof simultaan wedstrijden gehouden door ChessQueen Anne Haast en Chessprincess Rosa Ratsma. 

Daar zal tevens een voorronde gespeeld worden van het schoolschaak-kampioenschap, met deelname van 6 scholen.

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Recente reacties

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees