Philidor uit de beker

      3 Reacties op Philidor uit de beker

Maandagavond 24 oktober heeft Philidor 5 verrassend met 4,5-3,5 kunnen winnen van de degradant Leithen 2. Gezien de sterkte dit jaar van de teams in de tweede klasse zou dit wel eens een zeer belangrijke overwinning kunnen zijn. Sassenheim, verleden seizoen nog concurrent van Philidor 4 in de strijd om het kampioenschap, verloor namelijk gelijktijdig met maar liefst 6,5-1,5 van promovendus Bodegraven 1. Samen met de andere promovendus Voorschoten 4 lijkt het erop dat deze twee teams de tweede klasse een behoorlijke kwaliteitsinjectie gaan geven.

Gelijktijdig speelden vier spelers van Philidor 1 een bekerwedstrijd tegen RSR Ivoren Toren. De reguliere partijen eindigden in 2-2, waardoor er gesnelschaakt diende te worden om de uitslag te bepalen. Ook deze potjes eindigden in 2-2, maar na weglating van bord 4 viel het eindresultaat uit in ons nadeel. Philidor bekert dus niet verder. Opmerkelijk is dat dit jaar ook het hoogste team van onze club uit de Leidse Schaakbond mag deelnemen aan de KNSB beker competitie. Aanstaande maandag 31 oktober bekeren daarom de sterkste spelers uit team 3 thuis tegen Botwinnik uit Zoetermeer.

3 gedachten over “Philidor uit de beker

  1. Willem

    Bedoeld zal zijn na weglating van de laagste borden. Bord 4 geeft dan inderdaad nog geen verschil. Bord 3 en 4 weglaten wel, want Philidor won aan bord 3 maar verloor aan bord 2 bij het snelschaken.

  2. Jason

    Na twee keer 2-2 wordt eerst het vierde bord uit de normale partijen weggelaten (niet uit de snelschaakpartijen). Dat was remise. Daarna het derde bord uit de normale partijen. Dat was winst voor Philidor. Daardoor is RSR door. Of dit veel beter is dan.loten vraag ik.mij wel af:-)

Geef een reactie