Meisjes B ronde 6: Cato Nederlands jeugdkampioene t/m 16 jaar!

Cato de Zoeten is met nog één ronde te spelen Nederlands jeugdkampioene t/m 16 jaar geworden! Een remise in de zesde ronde tegen Sara volstond doordat al haar concurrenten kostbare punten verspeelden. Zodoende heeft Cato nu een voorsprong van anderhalf punt op drie speelsters die gaan strijden om de tweede plaats in het klassement. Cato is hiermee tevens de eerste kampioen van deze editie van het NJSK. Cato, van harte gefeliciteerd!

20190503-131340-1672

Nederlands jeugdkampioene t/m 16 jaar: Cato de Zoeten

Maar om vandaag al kampioen te worden moest er het nodige gebeuren waarbij alles precies de kant van Cato moest opgaan. De eerste uitslag was in ieder geval ten gunste van de kampioen. Nina liep namelijk tegen een onplezierige truc in de draak aan waardoor Laura binnen de kortste keren de vis op het droge had.

Doordat Cato remise overeen kwam met Sara mocht Kiri in ieder geval niet winnen en moest Marit verliezen. Overigens zag het er lange tijd naar uit dat Cato de partij naar zich toe ging trekken waardoor alleen Marit met een overwinning het kampioenschap kon uitstellen. Maar door de remise waren er nog twee concurrenten over…

Kiri nam echter vrij snel een remise aanbod van Marieke aan waardoor de titel definitief buiten het bereik van Kiri is. Kiri doet hier echter wél goede zaken mee wanneer het aankomt op de overige podiumplaatsen. Voorlopig staat ze namelijk gedeeld tweede.

En toen kwam het dus aan op de partij tussen Marit en Marrit. Marit moet zogezegd minimaal remise spelen tegen Marrit om morgen nog een theoretische kans te houden om op gelijke met Cato. Het is echter de laatstgenoemde die op een zeker een vrijpion creëert. Op het moment dat zwart echter aanstalten maakt om de pion richting het promotieveld te manoeuvreren weet Marit zwart een kwaliteit te ontfutselen. Met deze ontwikkeling moest Marit in staat worden geacht de partij in evenwicht te houden. Het lot besliste op onfortuinlijke wijze echter anders waardoor Marrit een kleine kwaliteit – en de partij – won.

Zodoende gaan we morgen de laatste ronden in met de nieuwe Nederlands jeugdkampioene maar is er nog van alles mogelijk voor de tweede en derde plaats. Morgen weten we wie Cato mogen gaan vergezellen op het erepodium!

Bron: https://njsk.nl/2019-05-03/meisjes-b-ronde-6-cato-nederlands-jeugdkampioene-t-m-16-jaar/#more-5647

Plaats een reactie (ja, graag!)