L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

100 jaar Philidor ook voor de jeugd een feest

Geplaatst op  20 januari 2019  in  Evenementen , Philidor 100   door  

Door Guido Bakker

Op zaterdag 19 januari was het een drukke bedoening in het denksportcentrum: 144 kinderen hadden zich ingeschreven voor het Grand Prix jeugdschaaktoernooi! In het kader van het 100-jarig bestaan werden extra prijzen uitgedeeld. Het was een zeer geslaagde dag. Onderstaand een sfeerimpressie.

(Bekijk voor het programma van aankomende tijd ook eens: http://heelleidenschaakt.nl )

2 comments on “100 jaar Philidor ook voor de jeugd een feest

  1. Inderdaad een uniek gebeuren. De eerste keer in mijn leven dat ik met “meester” aangesproken werd. Een paar vragen uit de groep: “Meester, mag ik ook tegen mezelf spelen?”. Een jongetje nadat hij in het herdersmat is gelopen, opgewekt: “Meester, mag ik nu een zak chips gaan kopen?” En een huilend jongetje na een paar minuten: “ik weet niet wat ik zetten moet”.
    Een urgent probleem doet zich voor. “Meester kom eens gauw kijken” Wat blijkt is dat er een viltje onder een pionnetje los gegaan is. Ja, dat is een reglementaire nul natuurlijk….
    Jacques

  2. Gerard Visscher

    Een hartstikke leuke middag voor jong en oud, met heel veel bekers en medailles!

Geef een reactie

Laatste Uitslagen

Philidor A - LSG A 5,5-2,5
Philidor C - Leithen A 2,5-5,5
Philidor D - Leiderdorp C 3,5-2,5

met dank aan chesstempo.com
Het logo van Philidor, ontworpen voor het 100-jarig bestaan.

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864). Bekijk ook eens Wat is Philidor?

Schaken voor de jeugd

Wil jij ook graag schaken, maar dan het liefst met leeftijdgenootjes? Bezoek dan de Leidse jeugd schaakclub Op Eigen Wieken.

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees