L.S.C. Philidor

Leidse schaakclub Philidor, sinds 6 januari 1919

Philidor 5: Concentratie en wilskracht

Geplaatst op  19 maart 2018 nbsp;in  Geen categorie, Philidor 5   door  

Door Jetze Heun

Inter Nos 1 – Philidor 5 2-6. Wat een team!! We waren allen ruim op tijd in Boskoop, de Inter Nosianen kwamen nog binnendruppelen. We zaten als eersten achter de borden. We stonden nauwelijks op tijdens de partij. Wat een concentratie. We speelden niet foutloos, maar we streden altijd, en ja, dan komen de partijen naar je toe, de stukken gehypnotiseerd door zoveel wilskracht: 5 overwinningen, 2 remises en 1 verliespartij. JanBertus (tegen de speler met hoogste rating in 2e Klasse) en Jetze (na een houdini-act in de verdediging) speelden remise, Job gaf zijn status van topscoorder glans, Bas rondde een geweldig gevecht om half twaalf af, Erick liet zijn aanval doorslaan, Roel wist de gaten bij de tegenstander te vinden, supersub Peter koerste regelmatig naar de winst en nieuwe aanwinst Maarten scoorde bijna in zijn eerste competitie wedstrijd. Onze voorzitter zei de volgende dag dat we volgend jaar kampioen gaan worden (voorzitter heeft altijd gelijk), en toch …… we zijn errug goed, maar bescheidenheid is onze beste eigenschap, we zijn niet foutloos. Dat is maar goed ook, want hoe wordt er anders een schaakpartij beslist? Hieronder een inkijkje in hoe het 6-2 werd maar misschien ook wel 4-4 had kunnen zijn, met behulp van mijn vriend F te Chessbase. Ach ja, die F. In volgorde van de borden.

Lees snel verder!

Geef een reactie

met dank aan chesstempo.com

Clubavond

De Leidse Schaakclub Philidor speelt iedere maandagavond vanaf 19.45 uur in het Denksportcentrum, Robijnstraat 4 te Leiden. Interesse? Kom op tijd langs, dan speelt u gegarandeerd mee! Natuurlijk kunt u ook eerst contact opnemen, bij voorkeur met de secretaris: J. Heun (tel: 06-20093864).

Abonneer je via E-mail

Vul je emailadres in om emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten (ook wanneer de uitslagen online staan ontvang je een email). Uitschrijven kan bij elke ontvangen email via 'unsubscribe'.

Voeg je bij 15 andere abonnees